Het thema personaliseren

Als je een meer unieke ervaring wenst te creëeren op je website, die verder gaat dan de ingebouwde ontwerpopties, kan je je thema aanpassen om het ontwerp te veranderen of om nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

⚠️ De meeste wijzigingen kunnen gedaan worden zonder code bewerken te activeren. Als u code bewerken activeert, ontvangt u geen thema updates meer. Thema updates zijn erg belangrijk omdat ze ervoor zorgen dat uw thema blijft werken zoals het zou moeten werken, diensten van derden updaten en nieuwe eigenschappen toevoegen.

Activering van code bewerken kan niet eenvoudig worden teruggedraaid en je ontvangt geen thema ondersteuning meer. Dat kan extra kosten veroorzaken voor het up-to-date houden van je website.

Personaliseren met Custom CSS

Dankzij CSS kan je het uitzicht van je website veranderen zodat je jouw branding kan toepassen, elementen kunt verbergen, de lay-out veranderen en nog veel meer. Je krijgt toegang tot het Custom CSS onderdeel van je website onder Ontwerp > Geavanceerd > Custom CSS.

Gebruik geval:

• Kleuren en typografie veranderen
  • Eenvoudige animatie toevoegen
  • Bepaalde onderdelen van je website verbergen
  • Ikoontjes veranderen
  • Bepaalde onderdelen verplaatsen

Personaliseren met Custom JS

Met JS of Javascript kan je dynamische eigenschappen toevoegen aan je website. Het beschikt over eindeloos veel mogelijkheden en heel wat diensten van derden vereisen dat je JS implementeert op je website. Je kunt custom JS toevoegen onder Instellingen > Web Extra’s > Custom JS.

Gebruik geval:

• Diensten van derden integreren
  • Complexe animaties toevoegen
  • Content dynamisch verbergen of toevoegen aan je website

Personaliseren met Google Tag Manager

Het thema wordt geleverd met een Google Tag Manager integratie. Dit instrument beschikt over veel mogelijkheden om je gebruikers te personaliseren en te volgen. Het maakt gebruik van een systeem van tags dat je op je website definieert op basis van bepaalde triggers. Het is ook een geweldige manier om alle integraties van derden op je website op 1 plaats samen te brengen (bijv.: Google Analytics, Facebook Pixel, enz.).

Gebruik geval:

• Dienten van derden, zoals Facebook pixel, Google Analytics, Intercom, Trustpilot, … integreren.
  • Track click knoppen of eender welke andere gebruiker interacties
  • Voeg Javascript toe op de specifieke pagina of interacties
  • Voeg HTML toe aan je website

Personaliseren met code bewerken (laatste redmiddel)

Als geen enkele van bovenstaande oplossingen je het gewenste resultaat opleverde, is het misschien nodig om thema code bewerken te activeren en het kernthema te veranderen. Dit is een laatste redmiddel. Als je dit doet, verhindert het dat je thema updates en ondersteuning ontvangt. Je hebt dan de mogelijkheid om de kerncode van het thema te veranderen en er alles mee te doen wat je wilt.

Als je hulp nodig hebt om je thema aan te passen, bieden wij personalisatiedienten aan. Neem gerust contact op met ons om te kijken hoe we kunnen helpen.