Productvariant swatches

Productvariant swatches zijn een geweldige manier om je verschillende productopties voor te stellen. Er zijn 4 belangrijke manieren om je productvarianten weer te geven.

Kleur swatches

Kleur swatches geven een lijst met kleurencirkels voor je productvarianten.

Afbeelding swatches

Image swatches toont een thumbnail van je productvarianten.

Knop swatches

Met knoppen kan je al je variantopties in een reeks knoppen uitstallen.

Standaard (uitklap)

Dit is het standaard gedrag van Lightspeed, het verdient de voorkeur voor langere, complexere variantenlijsten. Je ziet de beschikbaarheid van de variant niet in het uitklapmenu.

Standaardoptie voor productvarianten

Je kunt beslissen hoe je je productvarianten standaard wenst weer te geven. Dit wordt toegepast op alle variantenopties maar kan op elk product teniet gedaan worden.

Je kunt selecteren om knop swatches standaard te tonen voor alle producten of gewoon het standaard uitklapmenu tonen onderOntwerp > Thema bewerken > Pagina: Productdetails > Productvarianten.

Swatches op individuele producten

Je kunt swatches toevoegen op individuele producten door de swatchgegevens in te voeren in het Data 01 veld van het Aangepaste sjabloongegevens veld van het product. Klik hier als je de aangepaste sjabloongegevens velden wenst in te schakelen.

Kleur swatches

Om kleur swatches toe te voegen aan je producten moet je een door komma’s gescheiden lijst HEX kleurencodes toevoegen in hetData 01 veld van het aangepaste sjabloongegevensveld van het product. ⚠️ Je moet de kleurencodesin dezelfde volgorde invoeren als ze op de productpagina voorkomen.

Bijvoorbeeld: #de3738, #393939, #ffffff

Afbeelding swatches

Om afbeelding swatches toe te voegen aan je producten moet je een door komma’s gescheiden lijst vierkante afbeelding URL’s toevoegen in het Data 01 veld van het aangepaste sjabloongegevensveld van het product. ⚠️ Je moet de URL’s in dezelfde volgorde invoeren als ze op de productpagina voorkomen. Je kunt ook afbeeldingen uploaden via Tools > Bestanden. Aanbevolen afbeeldinggrootte is 60px op 60px.

Bijvoorbeeld: http://your-image-url.png, http://another-image-url.png, http://another-image-url.png

Knop swatches

Om knoppen swatches weer te geven, moet je invoeren in het Data 01 veld van de aangepaste sjabloongegevens van het product.

Standaard uitklap

Om het standaard uitklapmenu van de varianten te tonen, moet je invoeren in het Data 01 veld van de aangepaste sjabloongegevens van het product.

Swatches voor meer dan 1 varianttype weergeven

Als je meer dan 1 varianttype hebt (bijv.: kleuren + maten), moet je intypen in de variantgegevens in hetData 01 veld van elk varianttype, gescheiden door dit teken: | (verticale lijn)

Bijvoorbeeld: #de3738, #393939, #ffffff | true

*In dit geval worden de kleur swatches van de kleurvarianten en knop swatches voor de maatvarianten getoond